Diensten

Als je alleen een hamer als gereedschap hebt ben je geneigd je problemen te definiëren als spijkers. Het voordeel van een complete gereedschapskist is dat je kunt kiezen welke aanpak het beste past bij het probleem en welke middelen je daarbij het beste in kunt zetten. Een trainer met oog voor de hele organisatie komt met gerichte oplossingen die qua vorm en aanpak kunnen variëren. Coachen en trainen zijn mogelijkheden, maar ook een aanpassing in de structuur of het proces van de organisatie kan helpen om het probleem op te lossen. Leren op de werkplek kan een optie zijn maar ook zelfstudie of begeleiden op afstand is een mogelijkheid.

Verstand hebben van de organisatie is een voorwaarde om de juiste middelen in te kunnen zetten bij problemen op de werkplek. Een brede opleiding en ervaring waarin analyse van organisatieprocessen, managementvaardigheden, ontwerpen en uitvoeren van trainingen, schrijven van lesmateriaal en coaching samenvallen geven een garantie voor een adequate aanpak.

Bekijk ook

Trainen/coachen

De praktijksituatie is het uitgangspunt. Daar wil de klant resultaat zien. Theorie├źn en methoden bieden aangrijpingspunten voor de aanpak. Transfer is daar een essentieel onderdeel van.

Training en coaching

Werkvormen

Maak je training dynamisch en gevarieerd. Kies werkvormen die aanzetten tot activiteit en de deelnemer een leerervaring laat beleven.

Meer werkvormen

Boek

Een antwoord op de vraag; welke stappen zet ik van de leervraag van de klant via training of coaching naar effect op de werkplek. Want daar gaat het om.

Over mijn boek

Methode/Aanpak

Een goede combinatie van leermethoden en werkvormen zorgen er voor dat kennis en vaardigheden beter beklijven. E-learning is daar een goede aanvulling op.

Meer methode/aanpak