Quotes

‘Trainen met resultaat' is een praktijkgericht boek over trainen en leren, waarbij de theorie een belangrijke ondersteuning is voor concrete toepassingen. Leren wordt hierbij opgevat als een proces waarin gedrag en handelen zichtbaar wordt gemaakt in een diversiteit van aansprekelijke en complexe situaties.’ Gerard Bergenhenegouwen, associate professor Corporate Education, gepensioneerd, Universiteit van Amsterdam. mede-auteur van het boek "Strategisch opleiden en leren in organisaties".

In haar boek maakt Aafke het belang van transfer van theorie naar praktijk goed duidelijk en zij geeft tal van tips hoe je dit praktisch vorm kunt geven.
Jo Thijsen, emeritus professor of Strategic HRM en strategic professor of Educational Sciences, Universiteit van Utrecht. Mede-auteur van het boek "Handboek bedrijfsopleidingen".

Aafke de Vor heeft dit thematisch opgebouwde boek geschreven voor en vanuit de invalshoek van de praktijk. Bij alle thema’s besteedt zij aandacht aan de vele betrokkenen op meerdere niveaus in de organisatie. Zij maakt goed duidelijk dat hun inbreng en instemming noodzakelijk is om trainingen en andere leerbevorderende activiteiten effectief te laten zijn. Ida Wognum Universitair Docent Universiteit Twente, auteur van het boek en promotieonderzoek “Strategische afstemming en de effectiviteit van bedrijfsopleidingen”

Bekijk ook

Trainen/coachen

De praktijksituatie is het uitgangspunt. Daar wil de klant resultaat zien. Theorie├źn en methoden bieden aangrijpingspunten voor de aanpak. Transfer is daar een essentieel onderdeel van.

Training en coaching

Werkvormen

Maak je training dynamisch en gevarieerd. Kies werkvormen die aanzetten tot activiteit en de deelnemer een leerervaring laat beleven.

Meer werkvormen

Boek

Een antwoord op de vraag; welke stappen zet ik van de leervraag van de klant via training of coaching naar effect op de werkplek. Want daar gaat het om.

Over mijn boek

Methode/Aanpak

Een goede combinatie van leermethoden en werkvormen zorgen er voor dat kennis en vaardigheden beter beklijven. E-learning is daar een goede aanvulling op.

Meer methode/aanpak